Vrijheid Radio live stream

Een keer in de week nemen we op.
Meld je aan bij onze Telegram groep om te weten wanneer we gaan opnemen.

Vrijheidradio op Telegram Check de live stream Tip ons tijdens de live stream

 


BRAVE BRENGT EIGEN ADVERTENTIES UIT
DIE GEBRUIKERS 70% KORTING BIEDEN

 

Ad-blocking browser Brave heeft vandaag Brave Ads, een digitale reclamemodel, uitgerold naar desktopgebruikers in Canada, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS.
Klinkt tegenstrijdig – de ad-blocking browser levert advertenties!? Brave gebruikers kunnen nu hun cryptocurrency Basic Attention Tokens (BAT) verdienen voor het bekijken van de ingebouwde advertenties van de browser. Om de nieuwe functie te krijgen, moet je Brave versie 0.63 downloaden voor Windows, macOS of Linux.
Brave is een op Chromium gebaseerde open-source browser, ontwikkeld door Brave Software, geleid door CEO Brendan Eich, vooral bekend door het uitvinden van JavaScript en het samenstellen van Mozilla. Eich is nu op een missie om “het instortende internet te repareren.” Het digitale advertentieplatform van Brave heeft als doel een “gebroken digitaal advertentie-ecosysteem te repareren – een die nu opdringerig en raadselachtig geworden is” terwijl het tegelijkertijd gebruikers helpt “hun eigen gegevensprivacy terug te winnen.”Brave heeft zijn digitale advertentiesplatform in juni 2018 aangekondigd.

 

Ontwikkelaars en bèta gebruikers begonnen het in januari met ongeveer 250 advertenties te testen en nu wordt het geïmplementeerd voor alle Brave-gebruikers met meer dan 500 advertenties. De functie is echter optioneel: u moet zich aanmelden voor de geïntegreerde Brave Rewards van de browser (Brave: // Rewards) en vervolgens Advertenties inschakelen. In ruil voor uw aandacht ontvangt u 70% van de bruto advertentie-inkomsten, uitbetaald met Basic Attention Tokens (BAT). Brave behoudt de resterende 30%. Aan het einde van de maandelijkse cyclus kun je de Brave Rewards claimen – de verzamelde tokens – en die doneer je weer aan je meest bezochte websites of tip ze aan je favoriete content-makers.

 

Verkopen aan merken

Met Brave advertenties kunnen merken aanbiedingen markeren, inhoud promoten en gebruikers aanspreken, terwijl de kans op fraude door tussenpersonen wordt verminderd bij digitale advertenties. De pitch is simpel: omdat Brave Ads opt-in zijn, weten merken dat hun advertenties worden bekeken door gebruikers die reclame verwelkomen.
Brave Ads bevat tot nu toe verschillende advertentienetwerken en merken. Het bedrijf noemde er een paar: naast BuySellAds, TAP Network, AirSwap, Fluidity en Uphold, die deel uitmaakten van het early access-programma, leveren Vice, Home Chef, ConsenSys, Ternio BlockCard, MyCrypto en eToro nu ook advertenties. Daarnaast biedt het Giving Block een voorraad aan advertenties aan en test use cases voor hun partnerhulpprogramma’s en non-profitorganisaties terwijl The Human Rights Foundation aan het testen is door middel van Brave Rewards.
“Met Brave Ads lanceren we een digitaal advertentieplatform dat als eerste de gegevensrechten van gebruikers beschermt en hen voor hun aandacht beloont”, zei Eich in een verklaring.
“Brave Ads zijn ook bedoeld om de economie en conversie van de online advertentie-industrie te verbeteren, zodat uitgevers en adverteerders kunnen gedijen zonder tussenpersonen die enorme kosten claimen en die bijdragen aan web-wide surveillance.

 

Privacy by design & zero tracking zijn een integraal onderdeel van onze missie om het web en het bijbehorende financieringsmodel te repareren.

 

Verkopen aan gebruikers

Standaard blokkeert Brave al advertenties en cross-site web trackers. Brave Ads zijn dus gescheiden van bestaande advertenties – ze verschijnen niet op dezelfde plaatsen. Ze verschijnen zelfs als meldingen tijdens het surfen op internet “op een moment dat de browser dit geschikt vindt en niet storend.” Als u klikt om er een te benaderen, opent Brave een advertentie met een volledige pagina op een nieuw tabblad.Brave Rewards toont standaard twee advertenties per uur. U kunt dit aantal ergens tussen één en vijf advertenties per uur aanpassen (klik op het BAT-driehoekje in de URL-balk, => Rewards-instellingen => Advertenties).
Brave Ads zijn bedoeld als ‘privacy-preserving’. Anders dan bij conventionele digitale advertenties, vindt het matchen van advertenties rechtstreeks op uw apparaat plaats, wat betekent dat uw gegevens nooit naar iemand worden verzonden, zelfs niet aan Brave zelf.

 

De lerende Machine

Brave pusht advertentiecatalogi (één per regio en taal) naar beschikbare apparaten. Terwijl u surft, leert Brave over uw interesses op basis van de inhoud van sites die u bezoekt. Vervolgens wordt de best beschikbare advertentie uit de catalogus lokaal gekoppeld. Brave zegt dat het gebruikersmodellering heeft geïmplementeerd om specifiek gebruik van de browser in zijn systeem te integreren. Met behulp van machine learning kan het advertentiesysteem van Brave advertenties “op het juiste moment” weergeven op basis van het gedrag van de gebruiker in de browser.

 

De toekomst

Brave Ads was tot voor kort alleen op de desktop, maar inmiddels zit de functie ook op Android en iOS. Later zal het ook naar meer landen worden uitgerold.
Brave is ook van plan om zijn gebruikers “premium content” te laten kopen met BAT en het in te wisselen voor real-world beloningen zoals hotelovernachtingen, restaurantvouchers en cadeaubonnen via de 250.000 merkpartners van TAP Network.
Ook handig is dat Brave werkt aan een optie waarmee gebruikers BBT uit hun portemonnee kunnen halen voor persoonlijk gebruik door BAT om te zetten naar een lokale fiat-valuta via uitwisselingspartners.

Aan de advertentiezijde wil Brave dat Brave Publishers later dit jaar zelf advertenties integreren. Het bedrijf wil dat zijn 55.000 geverifieerde Publishers en makers privéadvertenties weergeven op hun website of kanalen. Deze advertenties geven uitgevers en makers van inhoud 70% van het omzetaandeel, waarbij 15% naar gebruikers gaat en de resterende 15% naar Brave.

 

Het is duidelijk dat Brave niet zeker weet welke van deze advertentiestrategieën werkt, maar zijn bereid om ze allemaal te proberen. Het is niet verwonderlijk dat de missie van het bedrijf het hervormen van online advertenties meer inhoudt dan alleen het blokkeren van advertenties.

 

Wordt ook een deel van deze revolutie en download de Brave Browser hier
 


Doneer aan Vrijheidradio via Badger Wallet plugin:
close

Send a tip

Approximate value: 1 USD

loading...